УЕФА определи арбитъра на мача Реал - Барселона


Н. Гавазов

УЕФА определи арбитъра на мача Реал - Барселона

Въпреки информациите в испанската преса, че португалският рефер Педро Проенса ще обслужва първата полуфинална среща от Шампионската лига между Реал Мадрид и Барселона, преди малко стана ясно, че това не е вярно, след като от УЕФА назначиха официално германеца Волфанг Щарк за главен съдия на двубоя, който ще се играе в сряда вечер на „Бернабеу". Това бе съобщено и на официалната страница на европейската футболна централа.

Както е известно, вчера El Mundo Deportivo, а днес и АС излязоха със съобщението, че португалеца Проенса ще бъде арбитър на въпросния двубой, което веднага породи недоволството на наставника на Барселона Гуардиола, който в ефира на една от испанските радиостанции изказа своето възмущение от този факт.

Щарк е известен с това, че през миналия сезон бе главен съдия на осминафиналната среща от Шампионската лига Челси - Интер, в която "нерадзурите", начело на които бе Моуриньо победиха с 1:0 на "Стамфорд Бридж". През 2009 година, той ръководи и първата полуфинална среща от същия турнир между Барселона и Челси.

 

  Сподели
92