Нова победа и Лудогорец продължава напред в ШЛ


FUTBOL-TV

Нова победа и Лудогорец продължава напред в ШЛ

Лудогорец изигра силен мач и постигна нова победа, този път като гост на черногорския Сутиеска - 1:0 в мача-реванша от първия предварителен кръг на Шампионска лига. Разградчани победиха и преди седмица в Разград - 2:0 и така без проблеми продължават в следващия кръг, където ще се изправят срещу ирландския шампион Шамрок Роувърс, който отстрани по пътя си малтийския Хибърниънс.

Двубоят започна със страхотен шанс за домакините, които нацелиха греда след едва 4 минути. Тогава след едно центриране отляво Матанович стреля с глава, Падт спаси, но намесата му не бе много добра и топката се озова в Стиркович, който от непосредствена близост нацели горната греда. До края на първата част положения имаше и пред двете врати.

В 53-ата минута Лудогорец вкара така важния гол, с който до голяма степен сложи точка на спора. Недялков центрира по земя към наказателното поле, където Каули стреля. Вратарят спаси, но Сотириу се оказа най-съобразителен, за да добави кълбото в мрежата за 1:0 в полза на българите.

Иначе трябва да отбележим, че като титуляр за домакините започна българинът Юлиян Ненов, който се представи на прилично ниво.

 

  Сподели
528