Клоп коментира инцидента преди финала от ШЛ


Н. Гавазов

   Клоп коментира инцидента преди финала от ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за първи път за безредиците пред стадиона преди финалния мач от Шампионска лига срещу Реал Мадрид (0:1).

"За ситуацията навън чух от първа ръка от семейството си, защото те бяха в центъра на всичко. Пожелаха ми късмет преди мача, но до мача оставаше час и половина. Това, което им се случи, се случи на почти всички. Двама-трима души, с които говорих, имаха късмета да влязат бързо и да чакат. Но тогава възникнаха проблеми с хората, които седяха на седалките до тях. Тези места не им принадлежаха. Никой фен на Ливърпул не е бил на грешното място. Определено имаше много места, заети от хора без билети, но те не бяха фенове на Ливърпул. Това е до голяма степен история, която всеки е разказвал, всеки е имал това преживяване. Очевидно не трябва да се случва. Всички знаем колко красив е Париж и какви важни събития го очакват през следващите няколко години. Но тези неща трябва да бъдат ясно очертани. На първо място, поради причината, че това не може да се случи отново“, заяви Клоп.

Напомняме, че преди мача феновете на Ливърпул, които пристигнаха в Париж в размер на няколко десетки хиляди души, се опитаха да пробият до "Стад дьо Франс". Френската полиция използва сълзотворен газ срещу фенове на Ливърпул без билети.

  Сподели
759