Реал поиска обяснение за избора на мястото за финала


Н. Гавазов

 Реал поиска обяснение за избора на мястото за финала

Реал Мадрид поиска обяснение от УЕФА относно избора на място за финала на Шампионска лига 2021/2022, в който Кралският клуб победи Ливърпул с 1:0. Бунтове имаше преди и по време на мача пред "Стад дьо Франц".

"Предвид злощастните събития, които се случиха на 28 май в близост до и на входовете на "Стад дьо Франс“, включително вътре в самия стадион, футболният клуб Реал Мадрид би искал да поиска следните обяснения в защита на нашите фенове, засегнати от тези събития :

1. Бихме искали да знаем каква е била причината за избора на мястото за финала на Шампионска лига и какви критерии са били взети предвид при избора на място за мача, предвид случилото се в деня на мача.

2. Също така изискваме отговори и обяснения, за да определим кой е отговорен за оставянето на феновете без надзор и незащитени. Без защита останаха феновете, чието общо поведение бе образцово през цялото време.

Разбираме, че събитие, което трябваше да бъде голям празник на футбола за всички фенове, се превърна в тъжни последици, които предизвикаха дълбоко възмущение по целия свят.

Както стана ясно от снимки и медийни материали, много фенове са били подложени на насилие, нападения, задържания и грабежи. Тези събития са се случили и докато са пътували в автомобили или автобуси, страхувайки се за физическата си цялост. Някои от тях дори се наложи да прекарат нощта в болницата заради нараняванията си.

Футболът представи на света образ, който е далеч от ценностите и целите, които този спорт трябва да носи. Нашите фенове заслужават отговор и вземане на подходящи мерки за отговорност, така че ситуации като тази да бъдат завинаги изкоренени от света на футбола и спорта", съобщава официалният сайт на Реал Мадрид.

  Сподели
553