УЕФА отнема от Казан домакинството на Суперкупата 2023?


Н. Гавазов

 УЕФА отнема от Казан домакинството на Суперкупата 2023?

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) възнамерява да премести мача за Суперкупата на Европа 2023 от Казан заради военната агресия на Русия срещу Украйна. Организацията вече обмисля алтернативни места за битката за трофея, съобщава ESPN.

Според източника Казан е изправен пред съдбата на Санкт Петербург, който бе лишен правото да бъде домакин на финала на Шампионска лига от сезон 2021/2022. В момента все още не е взето решение за Суперкупата на УЕФА 2023.

Припомняме, че Казан получи правото да бъде домакин на мача за Суперкупата на УЕФА 2023 преди две години.

На 2 май УЕФА реши да отстрани руските клубове и национални отбори от участие в евротурнирите и турнири под егидата на ФИФА. Също така руските отбори през следващия сезон няма да могат да участват в европейските клубни турнири, Лигата на нациите на УЕФА, Европейското първенство за U21, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световното първенство за жени през 2023 г.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
657