Юнайтед подчини Челси и поглежда към Уембли (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед подчини Челси и поглежда към Уембли (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Челси пред 78 000 на “Олд Трафорд” и с общ резултат 3:1 продължава напред към полуфиналите на Шампионската лига. “Червените дяволи” бяха блестящи в завършващата фаза, макар че позволиха на “сините” да контролират повече време топката и да създадат няколко опасни положения.

Хавиер Ернандес откри през първата част, но в 77-ата Дрогба изравни, въпреки че Челси бе с човек по-малко заради червен картон на Рамиреш. Секунди по-късно обаче Парк успокои домакините, които чакат победителя от двойката Шалке – Интер в следващата фаза.

Челси започна по-добре в двубоя като на върха на атаката Карло Анчелоти бе заложил на новото попълнение Фернандо Торес и на Никола Анелка. “Сините” създадоха добри ситуации като на няколко пъти обстрелваха Ван дер Сар. В 15-ата минута Флоран Малуда проби добре към вратата и подаде към Лампард, който стреля твърде ялово от чиста позиция.

Постепенно домакините изравниха играта и в 27-ата минута Хавиер Ернандес вкара гол след центриране на Рууни, но при вдигнат флаг за засада. Юнайтед обаче натика Челси в собственото му поле в до края на първата част бе хегемон като логично отбеляза за 1:0. В 44-ата минута О’Шей изведе Гигс по дясното крило, уелсецът центрира ниско и Чичарито засече в мрежата, този път от чиста позиция.

На почивката Карло Анчелоти смени безличния Торес за сметка на Дидие Дрогба и атаката на Челси стана доста по-опасна. Котдивоарецът започна да засипва вратата с удари, но Ван дер Сар беше блестящ. Постепенно Юнайтед си върна контрола и изглеждаше, че Челси е в патова ситуация. Още по-трудно за “сините” стана в 70-ата минута, когато Рамиреш получи втори жълт картон за остро влизане отзад срещу Евра.

Отстраняването на дясното крило сякаш не оказа толкова лошо влияние върху Челси и само 6 минути по-късно Дидие Дрогба изравни. Нападателят бе изведен от Есиен сам срещу Ван дер Сар и с диагонален удар матира стража. Надеждата на гостите бе твърде мимолетна. Още в ответната атака Райън Гигс намери Парк в лявата част на наказателното поле и кореецът с лекота наказа Чех.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186