Барса се разходи до Донецк и взе лесна победа (видео)


В. Мухарски

Барса се разходи до Донецк и взе лесна победа (видео)

В мач реванш от четвъртфиналите на турнира Шампионска лига, Барселона победи като гост Шахтьор Донецк с минималното 1:0. В първия двубой испанският отбор победи с категоричното 5:1.

На "Донбас Арена" в Донецк "каталунците" стигнаха до победата без много да си дават зор. В 27-ата минута Лео Меси стреля от далече, но топката попадна в ръцете на вратаря. В 30-ата минута Афелай можеше да отбележи гол, но нямаше късмет при завършващия удар. В следващата ситуация Меси бе изведен сам срещу стража на домакините, но звездата на Барса подходи несериозно към ситуацията.

Така се стигна до 43-ата минута, когато играчите на Барса стигнаха до гол, след като Лионел Меси, с помощта на рикошет прати топката в мрежата на Шахтьор. В последната минута на първото полувреме, домакините сътвориха интересна ситуация, след като Жадсон с удар от фаул бе близо до попадение, но Валдес внимаваше и изби в корнер.

След почивката играта на терена не се промени. В 58-ата минута Алвеш с мощен шут не успя да намери рамките на вратата. В 78-ата минута Едуардо бе изведен на добра позиция, но бе притиснат от защитник на Барса и прати топката в аут. Десет минути преди края, майсторско отиграване на Меси, аржентинецът намери Педро, който нямаше късмет да се разпише.

В 84-ата минута Марсело Морена направи уникален пропуск след като засече центриране, но не успя от близко разстояние да прати топката в мрежата на Валдес. До края на срещата резултатът се запази и Барселона се класира напред в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141