Клоп изключи подценяване на Виляреал


Н. Гавазов

 Клоп изключи подценяване на Виляреал

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се зарече, че отборът му няма да подценява Виляреал в полуфиналите на Шампионска лига.

По пътя към полуфиналите на Шампионска лига Виляреал елиминира Ювентус и Байерн, а Клоп предполага, че тези два европейски гранда не са приели достатъчно сериозно хората на Унай Емери.

Клоп е уверен, че отборът му няма да стъпи това гребло. Юрген е наясно колко много Виляреал иска да стигне до финала на Шампионска лига за първи път в историята си.

"Да бъдеш на полуфиналите е нещо абсолютно специално, това е лудост. Предстои ни мач от голямо значение. Толкова много мениджъри, толкова много играчи работят усилено през целия си живот и нямат шанс дори да се доближат до полуфиналите на Шампионска лига, така че трябва да го оценим и да му се насладим.

Ще се изправим срещу много труден съперник. Честно казано, те са създадени за този турнир. Имат много добра игра. Може и да са имали леко предимство в предишните два кръга. Може би Юве или Байерн са ги подценили, но това никога няма да ни се случи. Без шанс - това малко предимство ще изчезне.

Въпреки това те все още имат много добър футболен отбор, който също иска да влезе в историята. Те никога не са стигнали до финала, така че това би било огромно постижение за Виляреал. Но за нас това е също толкова важно", заяви Клоп.

  Сподели
374