Сити и Реал си вкараха седем гола, интрига ще има и на реванша (видео)


FUTBOL-TV

Сити и Реал си вкараха седем гола, интрига ще има и на реванша (видео)

Манчестър Сити се наложи над Реал Мадрид с 4:3 в първи двубой от полуфиналите в Шампионската лига. Двата отбора изиграха много интересен мач, като със сигурност интригата остава за реванша.

Звездата на Сити Кевин Де Бройне се превърна в автор на най-бързия гол в историята на клуба в Шампионската лига. Тази вечер белгиецът откри резултата още в 93-ата секунда. Досега рекордът за най-бърз гол на “гражданите" принадлежеше на Джон Стоунс, който се разписа в 95-ата секунда на мача срещу Фейенорд през 2017 година, спечелен с 4:0. Стоунс също беше титуляр днес, но Джосеп Гуардиола го смени с Фернандиньо още преди почивката.

Точно девет минути по-късно Ман Сити наказа нова грешка на испанската защита. Бранителите на "Белия балет" застинаха и оставиха Габриел Жезус да овладее топката и с лекота да удвои аванса на своя тим.

В 33-тата Карим Бензема намали, а асистенцията бе на Ферлан Менди, който даде добър пас за голаджията. Фил Фоудън направи 3:1 в 53-тата минута. Той беше точен с глава след подаване на включилия се отлично Фернандиньо.

На терена продължи да бъде интересно и само две минути по-късно Винисиус се разписа за Реал. 15 минути преди края Зинченко бе фаулиран от Тони Кроос на границата на наказателното поле, съдията даде авантаж, което се оказа ключово решение, тъй като топката се озова в краката на Бернардо Силва, който със зашеметяващ изстрел с левия крак направи резултата още по-изразителен. 

В 82-рата Бензема вкара наказателен удар. Дузпата бе дадена заради игра с ръка в наказателното поле на Лапорт. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
521