Ливърпул няма да се затрудни срещу Бенфика


Н. Гавазов

Ливърпул няма да се затрудни срещу Бенфика

Ливърпул - Бенфика
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Сердар Гьозюбюук (Нидерландия)

Ливърпул приема Бенфика в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига и ще се опита да довърши започнатото преди седмица. Двубоят в португалската столица премина под контрола на британците, които чрез Ибраима Конате и Садио Мане поведоха с 2:0 през първото полувреме. Дарвин Нунес даде надежда на "орлите" веднага след почивката, но мърсисайдци не загубиха присъствие на духа, укротиха ентусиазма на съперника си и го довършиха чрез точен удар на Луис Диас в 87-та минута.

Колективът на Юрген Клоп проведе един мач след двубоя в Лисабон, гостувайки на Манчестър Сити. Срещата на "Етихад" се превърна в празник не само за почитателите на английския футбол, а резултатът 2:2 означава, че "червените" продължават да преследват "гражданите" в борбата за титлата - разликата между двата тима е само една точка и по всичко изглежда, че битката ще е до последните минути на последния кръг на турнира.

Бенфика също изигра един мач, посрещайки Белененсеш от португалското първенство. В герой се превърна отново Дарвин Нунес, който оформи хеттрик и донесе победата с 3:1 за "орлите". Този успех по никакъв начин не подобри положението на столичани, които загубиха твърде много точки през сезона - след 29 кръга Бенфика заема трето място в Примейра лига, на 15 пункта от лидера Порто и на 9 от втория Спортинг Лисабон.

Домакините са без кадрови проблеми, така че Клоп има пълната възможност да избере състава, с който да започне, включително с оглед на предстоящите сблъсъци във вътрешните турнири. Гостите са без контузените Лукас Верисимо и Родриго Пино. Адел Таарабт се завърна и не е изключено дори да започне като титуляр, след като направи две асистенции през уикенда.

Не бива да си правим никакви илюзии за тази среща. Ливърпул е фаворит в двубоя и "орлите" са изправени пред непреодолима планина за обрат в конфронтацията. Тук някой ще припомни за мача с Интер тук, но Бенфика не е Интер, а и хората на Клоп са си взели поука от онази среща. Освен това португалците са лоши гости - те имат само 2 победи в последните си 12 гостувания в Шампионска лига, а конкретно срещу английски отбори допуснаха 12 поражения от 18 мача.

Повторение на резултата от първия мач е напълно възможен, както и успех на мърсисайдци с два чисти гола.

Прогноза: Ливърпул - Бенфика 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Нелсон Верисимо)
 
Влаходимос
   
Жилберто
Отаменди
Вертонген
Грималдо
Вейгъл
Тарабт
Рафа
Рамос
Евертон
Нунес
Диас
Фирмино
Елиът
Джоунс
Фабиньо
Окслейд-Чембърлейн
Робертсън
Ван Дайк
Конате
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Бенфика 2:0

  Сподели
721