Челси бе близо до пълния обрат, но Реал продължава напред (видео)


FUTBOL-TV

Челси бе близо до пълния обрат, но Реал продължава напред (видео)

Реал Мадрид детронира Челси. Англичаните се наложиха с 3:1 в редовното време и така двубоят на "Бернабеу" влезе в продължения. Първата среща в Лондон също завърши при резултат 1:3, но в полза на Реал. Така тази вечер се стигна до продължения, където "Белия балет" стигна до втори гол, което ги праща на полуфиналите.

Първото попадение за лондончани отбеляза Мейсън Маунт в 15-ата минута. Рубен Лофтъс-Чийк подаде към Тимо Вернер, а той веднага продължи за Мейсън Маунт. Английският национал получи много удобна топка в наказателното поле на Реал Мадрид и с едно докосване прати топката в левия ъгъл на вратата на Тибо Куртоа. 

В 51-ата минута Антонио Рюдигер отбеляза за 2:0, а този път асистенцията бе на Маунт. В 61-ата Маркос Алонсо вкара да 3:0, но попадението му беше отменено поради игра с ръка в нападение. Четвърт час преди края Тимо Вернер отбеляза трети гол за Челси и така направи обрата пълен. Малко преди това Бензема нацели гредата.

Радостта на англичаните продължи само пет минути, тъй като Родриго отбеляза за 1:3 и прати мача в продължения. В 96-ата минута Карим Бензема намали на 2:3 с глава след асистенция на Винисиус Жуниор. Тиаго Силва сбърка и Едуардо Камавинга отне топката, след което подаде към Винисиус. Бразилецът сложи топката на главата на оставения сам в наказателното поле на Челси Карим Бензема, който с глава вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Едуардо Камавинга.  Това попадение реално сложи точка на спора.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1738