Юнайтед превзе Стамфорд Бридж след 9 години


Т. Михайлов

Юнайтед превзе Стамфорд Бридж след 9 години

Манчестър Юнайтед победи Челси с 1:0 в първи ¼-финал от Шампионската лига и взе ценен аванс преди реванша на “Олд Трафорд”. 9 години бяха нужни на “червените дяволи” за успех над “сините” на “Стамфорд Бридж”, но победата дойде в най-престижния турнир на Стария континент.

Уейн Рууни отбеляза единствения гол в 24-ата минута. Челси започна по-силно и натисна съперника си в първите минути, но защитата на гостите, която бе в идеалния си формат с Рио Фърдинанд и Неманя Видич в центъра се справи добре. Торес и Дрогба бяха предпочетени от Карло Анчелоти. Испанецът обаче бе в обичайната си от пристигането му в Челси слаба форма.

Постепенно Юнайтед изнесе играта и стана по-опасният отбор, овладявайки топката и настанявайки се в половината на Челси. В 24-ата минута падна и единственото попадение. Карик пусна брилянтен пас наляво към Гигс. Уелсецът овладя с лекота и проби към наказателното поле, след което пусна към Рууни, който с нисък удар в ъгъла не остави шансове на Чех.

Секунди преди почивката дойде и най-добрият шанс в мача за Челси. Торес засече центриране в гредата, топката се отби към Лампард, който от няколко метра стреля в тялото на Евра от голлинията. През втората част Юнайтед видимо се прибра. В 70-ата минута на терена се появи Димитър Бербатов, който замени Чичарито. Българинът обаче рядко играеше с топката.

Най-сериозното положение през втората част бе и добра възможност Торес да се отпуши. По невероятен начин обаче Ван дер Сар спаси удара му с глава. В края дойдоха и спорните моменти. Първо Рамиреш бе близо да се откъсне сам срещу холандеца, но бе повален от Евра в наказателното поле. Съдията Майенка не посочи бялата точка. Малко след това Торес симулира за дузпа, но правилно получи жълт картон.

  Сподели
175