Барса помете Шахтьор и обезсмисли реванша (видео)


В. Мухарски

Барса помете Шахтьор и обезсмисли реванша (видео)

Барселона разгроми Шахтьор Донецк с резултат 5:1 в първи мач от от 1/4 финалите на Шампионската лига. Двубоят на "Камп Ноу" започна по отличен начин за "каталунците", които поведоха с гол от съблекалнята.

Андрес Иниеста откри резултата само след две минути игра. Гостите направиха два доста сериозни пропуска. Първо в 12-ата минута, удар на Луиз Адриано пропусна целта. Малко по-късно Вилиан пропусна от изгодна позиция.

Последваха няколко удара на Лео Меси, който обаче нямаше късмет да се разпише в срещата. Така се стигна до 34-ата минута, когато Даниел Алвеш бе изведен по отличен начин срещу Пятов и бразилският защитник удвои резултата.

След почивката играчите на Барса продължиха да доминират на терена. Меси и Шави направиха по един пропуск в първите минути на втората част. В 53-ата минута Жерард Пике направи резултата класически, а с асистенция се отличи Шави. В 59-ата минута Ракитскиий върна едно попадение и даде надежди на свойте съотборници за по-добър резултат. Това обаче не се получи и още в следващата атака Сейду Кейта попадна в прегръдките на съотборниците си, след като направи резултата 4:1, след асистенция на Меси.

Четири минути преди края на срещата Дани Алвеш намери Шави в наказателното поле, който бе оставен непокрит от защитниците на украинците и оформи крайното 5:1 за Барса.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146