Алегри: Не мога да обвиня играчите си


Н. Гавазов

 Алегри: Не мога да обвиня играчите си

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира загубата с 3:0 от Виляреал в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига и класирането на тима за следващия етап на турнира.

"Смятам, че играхме добре през 75 минути от мача. През втората част Виляреал реши само да се отбранява, но те имаха една възможност и се възползваха от нея. Но във футбола е така: един епизод може да преобърне всичко. Имахме добри възможности през първото полувреме, по-малко през второто, защото Виляреал се отбраняваше с 11 човека в собствената си половина. Те явно искаха да докарат мача до продължения, но извадиха късмет и отбелязаха гол, който промени всичко.

Виляреал е експерт в подобни мачове. Те се възползваха по най-добрия начин от шансовете си. Ние пък твърде наивно им подарихме тази дузпа. Разочаровани сме от този резултат, защото имахме шансове и в първия мач, имахме шансове и днес. Но не мога да обвинявам играчите си. Те просто трябва да продължат да работят така, както го правят досега", заяви Алегри.

  Сподели
320