Челси елиминира Лил и продължава защитата титлата (видео)


FUTBOL-TV

Челси елиминира Лил и продължава защитата титлата (видео)

Настоящият европейски клубен първенец Челси победи като гост Лил с 2:1 в осминафинален мач-реванш от Шампионска лига. Преди това "сините" от Лондон спечелиха с 2:0 на своя "Стамфорд Бридж".

В 32-рата минута Андреас Кристенсен се контузи и Томас Тухел трябваше да прави принудителна смяна. На мястото на защитника се появи Трево Чалоба. Секундпи след това той си изкара жълт картон и даде възможност на Лил да застраши вратата на Менди. При центрирането се получи разбъркване. Ксека опита удар, а топката срещна ръката на Жоржиньо. Последва намеса на ВАР и Давиде Меса посочи бялата точка. Зад топката застана Йълмаз, който преодоля Менди със силен удар в десния ъгъл.

В добавеното време на първата част Жоржиньо се отчете с перфектен извеждащ пас към Пулишич, който влезе в наказателното поле и от малък ъгъл изненада Жардим. До този момент защитата на Лил се справяше безупречно, но в случая изпусна американския национал и той не сбърка. 

В 60-ата минута Рюдигер отправи мощен шут от над 20 метра, но не уцели вратата. Малко по-късно Шека имаше шанс да върне интригата след подаване на Бурак Йълмаз, но топката срещна гредата.

Капитанът на гостите Сесар Аспиликуета сложи край на спора двадесет минути преди края, когато засече на далечната греда центриране отляво на Мейсън Маунт и напарви обрата пълен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
531