Ливърпул с важна победа в Милано (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул с важна победа в Милано (видео)

Ливърпул се наложи с 2:0 като гости на шампиона на Италия Интер в Милано в един от най-интересните сблъсъци от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Домакините могат да съжаляват, тъй като не играха лошо и имаха няколко добри ситуации при резултат 0:0.

Англичаните бяха по-активни през първата част, но най-чистото положение бе за "нерадзурите". Перишич намери Чалханоолу в наказателното поле, а турчинът овладя, след което стрела, но топката срещна напречната греда.

Останалите положения бяха за Ливърпул, като гостите не успяха да нанесат точен удар. Въпреки това, топката на няколко пъти мина много близо до гредата, като Мане (на няколко пъти) и Тиаго пропиляха добри възможности.

След почивката Интер започна по-добре. Мартинес бе близо до гола в началните минути през втората част, но без късмет. Джеко все пак успя да прати топката във вратата на Ливърпул, но бе в положение на засада и голът логично не бе признат.

След малко повече от час игра Луис Диас пропусна да се разпише. В 75-ата минута - друга резерва Роберто Фирмино успя с глава да засече центриране от корнер и по този начин откри резултата.

Интригата приключи в 83-ата минута, когато Мо Салах бе точен. Нападателят на гостите достигна до една не добре изчистена топка и шутира към вратата, тя рикошира в крак на бранител и влетя в мрежата на Ханданович за втори път. До края мачът се доиграваше, а в крайна сметка Ливърпул взе комфортен аванс пред реванша на "Анфийлд"

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1154