Тухел е недоволен, че Челси се отпуска, водейки в резултата


Н. Гавазов

Тухел е недоволен, че Челси се отпуска, водейки в резултата

Мениджърът на Челси Томас Тухел не е доволен, че в мача от Шампионска лига срещу Зенит отборът му повтори грешките си от съботното дерби срещу Уест Хем.

След като откри резултата в мразовитата вечер в Санкт Петербург още във втората минута, Челси скоро си позволи да се отпусне и пропусна два пъти преди почивката.

След като се стреснаха през второто полувреме, "сините" успяха да поведат, но в добавеното време все пак изпуснаха победата - 3:3.

Тухел е недоволен, че Челси е забавил темпото, защото подобна история се случи през уикенда. Томас изисква отборът му да опита същото, независимо от резултата на таблото.

"Мисля, че имахме наистина добри първите 15 минути, а след това спряхме да правим нещата, които правехме през първите 15 минути. Започнахме да забравяме защо бяхме по-добри, а нашият отбор беше по-добър заради концентрацията и физическото усилие.

Когато нивото ни спадне с пет процента, с 10 процента и то спадне, когато започнем да играем за резултата, тогава сме наказани.

Това ни се случи срещу Уест Хем и се случи отново днес. Нашата реакция отново бе добра и това ми казва, че не става въпрос за нашите способности.

Когато допуснем два гола, изведнъж се стягаме и показваме реакция. Но когато водим, губим контрол над играта, както бе днес.

В последните шест минути започнахме да връщаме пасове, спряхме да атакуваме със същата агресия, същото желание и веднага бяхме наказани. За втори път.

Моят извод е ясен: поведението ни се променя, когато водим. Това никога не се е случвало преди и не би трябвало.

Трябва да играете през болката - физическата болка. Трябва да подобрите концентрацията си и да преодолеете несгодите.

Ако промените поведението си заради резултата, създавате възможност на противника да те накаже. Много е просто - трябва ни повече ускорение и повече отваряния, трябва да имаме по-високо темпо и концентрация.

Това е основата на основите. Трябва да се стремите да играете още по-добре, независимо от резултата на таблото", заяви Тухел.

  Сподели
393