Късен гол остави Челси на 2-ро място в своята група (видео)


FUTBOL-TV

Късен гол остави Челси на 2-ро място в своята група (видео)

Европейският шампион Челси стигна само до равенство в последния си мач от групите на Шампионска лига. Руският гранд Зенит Санкт Петербург не допусна поражение от английския отбор и двата отбора направиха зрелищното 3:3 в Санкт Петербург.  Въпреки това "сините" от Лондон ще продължат към осминафиналите като втори отбор от група Н. 

Личеше си от самото начало, че този двубой ще бъде много интересен. След няма и минута игра Саул Нигес получи от Маунт, премина покрай двама бранители на съперника и стреля, но Кержаков изби. Рос Баркли центрира от последвалия корнер, Кристенсен отклони с глава и топката стигна до Вернер, който я засече от самата голлиния - 0:1.

Последва натиск на руснаците, а той даде резултат в 38-ата минута, когато герой за Зенит бе Клаудиньо. Той получи центриране отляво от Дъглас Сантос и с прекрасен насочен удар с глава матира Кепа Арисабалага, който не реагира в тази ситуация. Три след това Сердар Азмун бе изведен зад отбраната на Челси и с лекота премина край Кепа, след което вкара гол  - 2:1.

След почивката също бе интересно и паднаха няколко гола. В 62-рата минута Ромелу Лукаку изравни резултата. Вернер и Баркли направиха много добро двойно на ръба на наказателното поле, след което германецът асистира на бившия таран на Интер, който овладя и стреля за 2:2.

Пет преди края на срещата Тимо Вернер отново се разписа, след като получи подаване в наказателното поле на Зенит, а Карабаев го изпусна - 3:2. В четвъртата минута от добавеното време Устоев отправи мощен изстрел от 20-ина метра, а Кепа нямаше какво да направи и така бе фиксирано крайното 3:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
313