Байерн Мюнхен няма да бъде снизходителен към Барса


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен няма да бъде снизходителен към Барса

Байерн Мюнхен - Барселона

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 08.12.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Байерн Мюнхен ще бъде домакин на Барселона в заключителен мач от груповата фаза на Шампионска лига. Срещата има формален характер за домакините, които предсрочно си осигуриха участие в плейофите на турнира, докато гостите се нуждаят от победа, ако искат да продължат в състезанието, при условие, че в паралелния мач от групата Бенфика победи Динамо Киев.  

Баварците спечелиха петте си досегашни мача в квартета, при това с голова разлика 19:3, което само показва огромната пропаст между мюнхенци и останалите съперници. Що се отнася до Бундеслигата, там хората на Юлиан Нагелсман постигнаха важна победа през уикенда, записвайки успех с 3:2 на конкурента Борусия Дортмунд. Така Байерн спечели 7 от последните си 8 двубоя и събирайки 34 точки от 14 мача е с 4 пункта пред втория в лицето на дортмундчани.

Барселона записа три мача без загуба под ръководството на Шави Ернандес, което създаде илюзията, че нещата се стабилизират. Каталунците обаче се върнаха в реалността през уикенда, когато претърпяха домакинска загуба с 1:0 от Реал Бетис. В тази среща за пореден път стана видна основната слабост на "блаугранас", а именно невъзможността за реализиране на положенията. Така Барселона се смъкна на седмо място в таблицата за класиране на Примера дивисион, на 6 точки от петата позиция и с все по-илюзорни шансове за попадане в зоната на Шампионска лига. Не е розова ситуацията и в главния европейски клубен турнир. Хората на Шави са втори, но само с две точки преднина пред Бенфика, която приема аутсайдера Динамо Киев.

Забитцер, Сар и Станишич са контузени от домакините. Гостите не могат да разчитат на Брайтвайт, Педри и Фати, които лекуват травми.

- Баварците спечелиха 8 мача и загубиха два пъти в 12 предишни срещи.

- В последните 6 срещи на тези отбори бяха отбелязани 3 или повече гола.

- Гостите нямат победа тук от пет мача.

- Домакините имат само две загуби на това място от ноември 2019 г.

Големият въпрос е, дали германският колектив ще прояви снизхождение или ще бъде безмилостен към съперника си. Познавайки манталитета на баварците, можем да кажем, че те ще направят всичко възможно, за да спечелят срещата и по такъв начин за втори път  в историята да вземат всичките си мачове в групата от Шампионска лига. А това не е добра новина за каталунците, особено и на фона на 76-те отбелязани гола от Левандовски и компания през сезона.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Барселона 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Пике
Алба
Гави
Бускетс
Де Йонг
Елзазули
Депай
Дембеле
Левандовски
Сане
Мюлер
Мусиала
Горецка
Толисо
Ричардс
Нианзу
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Барселона 2:0

  Сподели
438