Севиля ще изхвърли Залцбург от ШЛ


Н. Атанасов

Севиля ще изхвърли Залцбург от ШЛ

РБ Залцбург – Севиля
Стадион: "Ред Бул Арена“, Залцбург
Дата: 08.12.2021 г.
Час: 22:00

Седма група на Шампионска лига продължава да остава най-оспорваната преди последните двубои от тази фаза. И четирите отбора в нея – Лил, Залцбург, Севиля и Волфсбург, са с еднакви шансове да продължат напред, тъй като разликата помежду им е минимална.

Австрийският първенец започна отлично участието си в груповата фаза, но сега хората на Матиас Ясле са в серия от две последователни загуби, а последната от тях бе на гости на Лил за крайното 0:1.

Залцбург държи съдбата си в своите ръце, но за целта не трябва да губи от Севиля. "Червените бикове“ са на 2-ро място и имат 7 точки. Равенство също ще е достатъчно за австрийците да продължат напред, тъй като ако в другия двубой Волфсбург, който е последен в групата, спечели срещу Лил няма да бъде достатъчно за германския клуб да продължи напред, защото РБ Залцбург има по-добри показатели в директните двубои.

В лазарета на домакините са Юнузович, Валци, Вьобер, Бернардо, Койта, Пятковски и Окафор.

Севиля постигна изключително ценен успех в предишния си мач от групата, който бе първи за андалусци до момента. В него селекцията на Хулен Лопетеги се наложи с 2:0 у дома над Волфсбург.

"Рохибланкос“ са 3-ти и имат 6 пункта, което е с точка по-малко предстоящия опонент. Ако искат да продължат на 1/8-финалите, Севиля задължително се нуждае само и единствено от победа.

Ен-Несири и Навас са аут за испанския клуб, а Акуня, Ламела и Сусо до последно ще са под въпрос.

Прогноза: РБ Залцбург – Севиля 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хулен Лопетеги)
 
Буну
   
Мотиел
Кунде
Карлош
Аугустинсон
Жордан
Фернандо
Ракитич
Окампос
Мир
Гомес
Сеско
Адейеми
Ааронсон
Зейвалд
Камара
Сучич
Улмер
Соле
Онгуене
Кристенсен
   
Кьон
 
РБ Залцбург (Матиас Ясле)

Обоснована прогноза: РБ Залцбург - Севиля 2:3

  Сподели
479