Солбакен: Челси заслужава да продължи напред


Н. Гавазов

Солбакен: Челси заслужава да продължи напред

Треньорът на датския Копенхаген Стале Солбакен призна, че отборът на Челси е бил по-добър от неговия тим и "аристократите" заслужено са се класирали за 1/4-финалите на Шампионската лига. Както е известно, късно снощи двата състава завършиха 0:0 на "Стамфорд Бридж", но в първия мач на „Паркен" датчаните загубиха с 0:2 и отпаднаха от по-нататъшната надпревара.

„Мога само да поздравя Челси, защото те бяха по-добри от нас в двата мача и заслужено продължиха напред в турнира", заяви на пресконференция след мача Солбакен.

"Въпреки отпадането ни, аз съм горд от това, което постигнахме в този турнир до момента. Ние изиграхме осем мача в Шампионската лига и в седем от тях показахме добра игра. Не бяхме доволни от представянето си в първия мач срещу Челси на "Паркен", когато загубихме с 0:2, но трябва да осъзнаем, че сме загубили от по-добър отбор. Равенството на "Стамфорд Бридж" обаче само показва, че свършеното от нас до момента е нещо наистина прекрасно и ние трябва да се гордеем с постигнатото", добави наставника на Копенхаген.

 

  Сподели
109