Карик: Не мога да се зарадвам на тази победа


Н. Гавазов

Карик: Не мога да се зарадвам на тази победа

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик посвети победата с 2:0 над Виляреал на уволнения си шеф Оле Гунар Солскяер.

Хората на Карик отстъпваха в инициативата през по-голямата част от мача, показвайки неизразителен футбол. Едва в края "червените дяволи" се събудиха и грабнаха победата, а заедно с това и билет за плейофите, но този характер на мача не е изненада за Майкъл.

"Това бяха трудни няколко дни за всички в клуба. Не мога толкова да се зарадвам на тази победа, тъй като не мога да се отърва от усещането, че това е резултатът за Оле.

Този резултат няма значение за мен, но има значение за клуба и играчите. Моите лични интереси изобщо не са тук.

Това бяха емоционални дни. Първият човек, с когото разговарях, след като това се случи, беше Ед (Удуърд) и той ме помоли да приема ролята.

Аз имам отговорността да бъда тук и да ръководя отбора и го правя с голяма гордост. Нямахме време да губим дух, трябваше бързо да свършим нещата и за щастие всичко вървеше по план.

Мачът се получи така, както си мислех. Когато имаш такива резултати, каквито имаме напоследък, трябва да си глупак, за да си помислиш, че просто ще пуснеш отбора и той ще полети през терена.

Виляреал са добри съперници, карат те да се потиш и да работиш в защита, те държат топката. Разбрахме това добре и усетихме, че мачът ще бъде труден. Важно е кой започва мача, но е важно и кой го завършва и как го завършва“, заяви Карик.

  Сподели
290