Байерн Мюнхен няма да има проблеми в Киев


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен няма да има проблеми в Киев

Динамо Киев - Байерн Мюнхен

Стадион: "Олимпийски", Киев

Дата: 23.11.2021 г.

Час: 19:45

Съдия: Халил Мелер (Турция)

Байерн Мюнхен ще пътува до Киев, за да се изправи срещу местния Динамо в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Баварците се нуждаят само от точка за да си осигурят официално първото място, докато украинците няма какво да губят, тъй като евентуална загуба ще означава на практик отпадане и от турнира Лига Европа. Големият въпрос е дали германците ще останат верни на своето ДНК или все пак ще решат да икономисат сили? 

Динамо е абсолютният аутсайдер и "кръводарител" в групата. Хората на Мирча Луческу имат само една точка до момента, а интересното е, че отборът все още не е отбелязал гол! Головата разлика е 0:7, като единственото успокояващо е, че Бенфика е допуснала повече попадения. В миналия кръг динамовци бяха близо до това да измъкнат точка при домакинството на Барселона, но гол на Ансу Фати отне тази възможност. Във вътрешното първенство Динамо е с равен брой точки с Шахтьор, на седем пункта пред третите Ворксла и Днипро 2.

Байерн Мюнхен има 4 победи от 4 мача и е с голова разлика 17:2. Баварците се оказаха с една глава над конкурентите си, което не е изненадващо на фона на проблемите на Барселона и по-ниската класа на Бенфика. Във вътрешното първенство мюнхенци загубиха с 2:1 гостуването си на Аугсбург през уикенда и по този начин върнаха интригата за титлата - сега вторият Борусия Дортмунд е само на точка.

Каргбо, Беседин, Попов, Супряга и Нешерет са контузени. Гостите са без наказания Упамекано. Станисич, Зюле, Кимих, Чупо-Мотинг, Гнабри и Мусиала са под въпрос.

- Последната победа на киевчани над Байерн е през 2000 година.

- Последната среща завърши с победа 5:0 за Байерн.

- Баварците спечелиха пет от последните шест сблъсъка.

- В четири от предишните шест сблъсъка паднаха три и повече гола.

Фаворит в двубоя е Байерн Мюнхен, който не само, че ще търси начин да се реабилитира за загубата в Бундеслигата през уикенда, но и ще направи всичко възможно да обезсмисли резултата от последната среща в групата.

Прогноза: Динамо Киев - Байерн Мюнхен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Нианзуи
Хернандес
Дейвис
Толисо
Горецка
Коман
Мюлер
Сане
Левандовски
Хармаш
Пена
Биялски
Циганков
Шарапенко
Сидорчук
Миколенко
Сирота
Забарни
Кендзера
   
Бушан
 
Динамо Киев (Мирча Луческу)

Обоснована прогноза: Динамо Киев - Байерн Мюнхен 0:2

  Сподели
403