Леонардо: Третият гол щеше да ме убие!


Н. Гавазов

Леонардо: Третият гол щеше да ме убие!

Старши-треньорът на Интер Леонардо бе изключително щастлив след срещата с Байерн Мюнхен и заяви, че се чувства емоционално и физически изтощен след драмата на „Алианц Арена". Както е известно, „нерадзурите" губеха на полувремето с 1:2 от своя противник и по всичко изглеждаше, че ще напуснат по-нататъшната борба в Шампионската лига, но въпреки всичко успяха да обърнат резултата, като победния гол отбеляза Горан Пандев само три минути преди края на редовното време.

„Аз съм разбит! Този трети гол наистина щеше да ме убие. Тази победа може да бъде обяснена само с едно нещо - нашия опит. Спечелихме напълно заслужено и това е победа за всички от сърце. Бяхме добре организирани, но имаше периоди, когато Байерн владееше инициативата и ние губехме баланса си. Толкова съм щастлив за Горан Пандев, защото той преживява труден период", заяви развълнувания Леонардо на пресконференция след мача.

„Всичко бяхме планирали. Ние бяхме изчислили и грешката на Сезар, която трябваше да ни мотивира да тръгнем напред и да победим", пошегува се наставника на „нерадзурите".

„Да видиш Жулио да плаче след последния съдийски сигнал е много емоционално преживяване, защото това бяха сълзи от радост и от възстановяване. Нямам наистина обяснение за победата", допълни Леонардо.

Очевидно е, че старши-треньорът промени облика на шампионите след напускането на Бенитес, но той продължава да твърди, че всичко опира до играчите. В историята на Шампионската лига само един клуб е успял да продължи в плейофите, след като е загубил първия си мач като домакин и това е Аякс, който през сезон 1995/96 отстрани Панатинайкос и достигна до полуфиналите.

„Това е историческа победа. Може да има добри или лоши моменти, но това, което се случи тази вечер е символ на това, което Интер може да бъде. За мен футбола е емоции и преживявания. Мисля, че този отбор имаше много увереност в себе си. Това е необходимо условие, за да играеш толкова смело срещу отбор като Байерн, който атакува много добре", завършва Леонардо.

 

  Сподели
126