Юнайтед изхвърли Марсилия след напрежение в края (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед изхвърли Марсилия след напрежение в края (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Олимпик Марсилия на “Олд Трафорд” и след 0:0 в първия мач продължава напред към ¼-финалите на Шампионската лига. Хавиер Ернандес бе герой за “червените дяволи” вкарвайки двете попадения, но автогол на Уес Браун бе на път да обърка сметките на Сър Алекс в края на двубоя.

Мачът започна по идеален начин за домакините, които откриха още в 5-ата минута. Уейн Рууни намери непокрития пред вратата на французите Чичарито, който с лекота поведе англичаните към успеха. До края на полувремето и Марсилия показа зъби, но нападателите на тима не бяха прецизни, а и Ван дер Сар бе безупречен.

Манчестър Юнайтед започна доста силно второто полувреме и натисна съперника си, но в 62-ата минута бившият играч на “червените дяволи” Габи Хайнце бе близо до изравняване, но ударът му с глава мина покрай гредата. Малко по-късно Шейру отблизо не можа да преодолее Ван дер Сар. След това се случи най-логичното. Добър ход на влезлия на мястото на Нани Валенсия откри Гигс отдясно. Уелсецът пусна към Чичарито, който за втори път не бе покрит пред вратата – 2:1

В 82-ата минута обаче напрежението за домакините се завърна. Уесли Браун си отбеляза автогол с глава след центриране от ъглов удар. Това не притесни Манчестър Юнайтед и тимът изигра спокойно оставащите минути. Сър Алекс бе затруднен поради липсата на Неманя Видич и принудителните смени в течение на мача на О’Шей с Рафаел и на Рафаел с брат му Фабио. Димитър Бербатов остана резерва.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
194