В мач с обрати, Интер победи Байерн и се класира напред (видео)


В. Мухарски

В мач с обрати, Интер победи Байерн и се класира напред (видео)

В реванша от 1/8 финалите на турнира Шампионска лига, Интер победи като гост Байерн Мюнхен с 3:2 на "Алианц Арена" и по този начин се класира напред. В първия мач германците се наложиха над своя съперник с минималното 1:0, но с повече попадения на чужд терен, тима от Милано ще играе на 1/4 финал.

Интер поведе в резултата още в 3-ата минута, когато Пандев изведе на стрелкова позиция Самуел Ето'о, който без проблеми реализира за 0:1. След това попадение, "нерадзурите" се прибраха в своята половина и това оказа влияние, върху развоя на срещата.

Германският гранд стигна до изравнителен гол в 21-ата минута. Тогава най-добрият играч на терена Ариен Робен успя да шутира, но Жулио Сезар се намеси, но неубидително и топката достигна до Марио Гомес, който с гръб към вратата успя да прехвърли стража на гостите, вкарвайки за 1:1.

До края на първото полувреме Байерн бе по-добрият отбор и създаваше положение след положение. При едно от по-интересните в 25-ата минута Гомес стреля, но Сезар се справи с положението.

В 31-ата минута домакините стигнаха до обрат. Отново Робен успя да премине през доста противникови играчи и подаде, топката се отклони във футболист на Интер и стигна до Мюлер, който хладнокръвно вкара за 2:1.

В началото на втората част, италианците се опитаха да стигнат до гол, но направиха няколко пропуска. В 61-ата минута Марио Гомес можеше да покачи на 3:1, но шута му бе избит от Сезар.

Минута по-късно Уесли Снайдер със силен изстрел от далечно разстояние изравни резултата - 2:2. В 65-ата минута играчите на Интер бяха много близо до нов гол, след разбъркване в наказателното поле на баварците, но защитниците в червено се справиха с положението. В следващата атака Пандев си спря добре топката на гърди, но удара му излезе в аут.

Десет минути преди края, Снайдер стреля към вратата на немците, но ударът му срещна противников играч. В 87-ата минута Интер този път достигна до обрат. Ето' овладя топка в наказателното поле и с хубав пас намери Горан Пандев, който оформи крайното Байерн - Интер 2:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174