Индзаги: Имаше риск, след като не вкарахме след 10-12 удара


Н. Гавазов

Индзаги: Имаше риск, след като не вкарахме след 10-12 удара

Старши -треньорът на Интер Симоне Индзаги сподели емоциите си след мача от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига с Шериф (3:1).

"Сега достигането до 1/8-финалите е в нашите ръце: ние сме втори и знаехме, че трябва да спечелим и двата мача срещу Шериф. Бяхме добри. Няма лесни двубои, а момчетата действаха добре и разумно. Въпреки че през първото полувреме топката не влезе във вратата, останахме доволни от играта. Сега трябва само да имаме време да се възстановим физически и психически, защото в неделя ни предстои още един интензивен и важен мач [дерби с Милан].

През последните пет срещи често сменяхме състава, но все пак постигнахме четири победи и едно равенство. Независимо кой излиза на терена, всеки е полезен за тима. Това е добър знак: резултатът не се променя от смяната на местата в състава. И фактът, че много различни играчи вкарват гол, ме прави много щастлив.

Най-големият риск бе, че след като не успяхме да вкараме, можехме да се отпуснем, след като нанесохме 10-12 удара през първото полувреме и уцелихме гредата, пропускайки тези шансове. Момчетата обаче бяха решени да продължат да играят своя футбол и ние постигнахме усещането за лесна победа, въпреки че в действителност не бе така", заяви Индзаги.

  Сподели
204