4 от 4 за Аякс, Спортинг даде заявка за 2-то място (видео)


FUTBOL-TV

4 от 4 за Аякс, Спортинг даде заявка за 2-то място (видео)

В група "С" на Шампионска лига - Аякс постигна 4-та си поредна победа. Грандът от Амстердам продължава да се представя впечатляващо, като стори това и при гостуването си на Борусия Дортмунд, побеждавайки с 3:1 на "Сигнал Идуна Парк". Преди две седмици Аякс разгроми "жълто-черните" с 4:0, а днес също показа, че е по-добрият отбор.

Двубоят не тръгна зле за BVB, като на почивката немците водиха с 1:0. Марко Ройс бе точен от дузпа в 37-ата минута, но малко по-рано Матс Хумелс бе изгонен с червен картон. След почивката се стигна до пълен обрат. Душан Тадич вкара за 1:1 в 72-ата минута, а десет след това Себастиан Халер даде аванс на Аякс. В добавеното време Клаасен оформи крайния резултат.

В другия мач от тази група Спортинг Лисабон се наложи над гостуващия Бешикташ с впечатляващото 4:0. Педро Гонсалвес вкара два гола. Той откри резултата, разписвайки се от дузпа след половин час игра, а осен минути след това покачи на 2:0.  Това обаче не бе всичко за първата част, тъй като в 41-ата минута Паулиньо вкара за класическото 3:0. Домакините се успокоиха чак след 4-ия гол, дело на Пабло Сарабия в 56-ата минута. Така Спортинг се изравни по точки с Дортмунд - двата тима имат по шест и борбата за втората позиция ще бъде до края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
199