Реал Мадрид удари Шахтьор и стигна до исторически гол в ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Реал Мадрид удари Шахтьор и стигна до исторически гол в ШЛ (видео)

Реал Мадрид записа успех с 2:1 над гостуващия Шахтьор Донецк в двубой от група "D" на Шампионска лига. Феновете на "Сантиаго Бернабеу" бяха на крака след четвърт час игра, когато Карим Бензема откри резултата. Трубин и Марлон сгрешиха фатално пред вратата на гостите. Вратарят подаде на централния бранител, който не успя да овладее добре. Винисиус се възползва и пусна към Бензема, който откри резултата. Това бе гол №1000 за Кралския клуб в историята на най-престижното клубно състезание на Стария континент (КЕШ и ШЛ). Реал е първият отбор, който успява да запише подобно постижение.

Фернандо изравни шест минути преди почивката с хубав удар под гредата. Матвиенко с дълъг пас намери в наказателното поле Алан Патрик, който с гърди свали към Фернандо и бразилецът с топовен шут не остави шансове на Куртоа - 1:1. 

 Бензема изведе отново Реал в 61-вата минута.  Винисиус направи добро двойно на границата на наказателното поле с Тони Кроос, след което пусна към французина, който стреля в ъгъла за 2:1.

Бензема пропусна да направи хеттрик в 79-ата минута, а секунди по-късно бе заменен от Лука Йович. Украинският тим също имаше своите шансове в тези минути, но Степаненко и Исмаили не уцелиха вратата от удобни позиции. В крайна сметка Реал стигна до успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
308