Ливърпул отново ще постави Атлетико на колене


Н. Гавазов

Ливърпул отново ще постави Атлетико на колене

Ливърпул - Атлетико Мадрид

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 03.11.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Дани Макелеле (Нидерландия)

Ливърпул посреща Атлетико Мадрид в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Първата среща в Мадрид стана украшение на миналия кръг, подарявайки на зрителите безкомпромисна борба, много емоции и най-вече голове. Успехът с 3:2 на мърсисайдци им позволи да укрепят лидерската си позиция в групата, събирайки 9 точки, на пет пункта от най-близките си преследвачи, един от които е тимът на Диего Симеоне. Сега англичаните е достатъчно само да не загубят, за да се класират за следващата фаза на главния европейски клубен турнир.

Ливърпул проведе три мача след двубоя в Мадрид. Първо хората на Юрген Клоп прегазиха историческия съперник Манчестър Юнайтед с 5:0 на собствения му стадион, след това победиха Престън в Купата на Лигата, а през уикенда хвърлиха бомбата, завършвайки 2:2 като домакини на Брайтън. След десет кръга във Висшата лига Ливърпул има 22 точки, с три по-малко от лидера Челси.

Атлетико навлезе в лоша серия след загубата от мърсисайдци. Веднага след злополучната среща отборът на Диего Симеоне не успя да победи Реал Сосиедад у дома си, след това направи 2:2 на гости на Леванте и едва през миналия уикенд напомни за себе си, побеждавайки Реал Бетис с 3:0. Така "дюшекчиите" събраха 22 точки, с три по-малко от лидера Реал Сосиедад.

Кейта, Елиът и Милнър са контузени от домакините. Гостите са без намиращите се в лазарета Лемар и Йоренте, а Гризман е наказан. Под въпрос са Тиаго и Фабиньо.

Интересен двубой се очертава на "Анфийлд". Няма съмнение, че гостите се чувстват наранени от резултата в първата среща и ще се опитат да се реабилитират. Със сигурност Диего Симеоне има някакъв план, с който ще се опита да изненада съперника си. Освен това домакините се сблъскаха с неочаквани проблеми в средата на терена след травмата на Кейта. От друга страна Ливърпул се превърна в машина за отбелязване на голове. Тимът има 11 попадения в три мача от Шампионска лига и 12 гола в последните си три двубоя от Висшата лига. Очакваме резултатен мач, в който гостите ще вкарат, но домакините все пак ще имат гол в повече.

Прогноза: Ливърпул - Атлетико 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Хименес
Хермосо
Трипиър
Коке
Кондогбия
Караско
Кореа
Фелиш
Суарес
Мане
Жота
Салах
Джоунс
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Атлетико 2:1

  Сподели
474