Барселона ще се препъне в Киев


Н. Гавазов

Барселона ще се препъне в Киев

Динамо Киев - Барселона

Стадион: "Олимпийски", Киев

Дата: 02.11.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Динамо Киев ще бъде домакин на Барселона в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това е двубой от изключително важно значение за съперниците, защото неуспех на каталунците значително ще влоши шансовете им за класиране за плейофите, а успех на украинците ще им даде възможност да мечтаят.

Динамо е последен в групата, след като направи 0:0 с Бенфика у дома и загуби гостуванията си на Байерн Мюнхен и Барселона. Ситуацията обаче не е безнадеждна за украинците, защото втория Бенфика е с четири точки, а утрешният съперник води само с пункт. Във вътрешното първенство динамовци записаха три поредни победи след равенството с Шахтьор и запазиха първото място, на три точки пред най-близкия си преследвач.

Барселона се намира в тежка ситуация, чийто пик е уволнението на Роналд Куман. Сега феновете очакват легендата Шави Ернандес да поеме управлението на отбора, но до какво ще доведе това е отделна тема за разговор. Иначе каталунците допуснаха две загуби и равенство в последните си три мача и се смъкнаха на девето място в таблицата за класиране на Примера дивисион. В Шампионска лига тимът претърпя две поражения с по 3:0 и победи Динамо с 1:0 у дома, което към момента осигурява третата позиция на "блаугранас" в квартета, на точка от втория Бенфика.

Домакините са с огромни кадрови проблеми - поради контузии няма да играят Каргбо, Кулах, Беседин, Попов, Супряга и Миколенко. Гостите също имат проблеми. Пике и Брайтвайт са в лазарета, а тази вечер стана ясно, че Серхио Агуеро няма да играе заради сърдечни проблеми. Серхи и Педри все още се възстановяват.

Очертава се много любопитен сблъсък. И двата тима ще се стремят към трите точки и вероятно ще се хвърлят в битка от самото начало на мача. Проблемът при каталунците е трудната реализация на положенията и не е ясно как временният наставник Серхи Бархуан ще промени това в рамките на няколко часа. При успеха на Барселона над Динамо единственият гол бе дело на Жерар Пике, който сега няма да играе...

Прогноза: Динамо Киев - Барселона 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Серхи Бархуан)
 
Тер Щеген
   
Мингеса
Араухо
Гарсия
Алба
Гави
Бускетс
Де Йонг
Дест
Депай
Фати
Шкурин
Пена
Буялски
Циганков
Шарапенко
Сидорчук
Караваев
Сирота
Забарни
Кендзера
   
Бойко
 
Динамо Киев (Мирча Луческу)

Обоснована прогноза: Динамо Киев - Барселона 0:0

  Сподели
321