Аякс е фаворит и в Дортмунд


Н. Атанасов

Аякс е фаворит и в Дортмунд

Борусия Дортмунд – Аякс
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 03.11.2021 г.
Час: 22:00

Аякс разпердушини тима на Борусия Дортмунд с цели 4 гола разлика. Мъглата над Амстердам едва не попречи на нормалното протичане на срещата. Нещата не тръгнаха на добре за германците, след като Марко Ройс си отбеляза автогол още в 11 мин., а скоро след това Далей Блинд удвои аванса на "синовете на боговете“. През втората част Марко Розе се принуди да реагира с две смени, пускайки в игра Азар и Джан, но дори това не попречи на съперника да вкара още два гола чрез Антони и Алер.

Аякс вече има 9 точки и се превръща във фаворит за първото място в групата, което е оправдано предвид факта, че Аякс е най-титулуваният отбор в група "С“. Нидерландският гранд е четирикратен шампион на Европа и възпитаниците на Ерик тен Хаг са задължение да защитят реномето на гранда от Ниската земя.

В същото време Борусия Дортмунд се представя добре в местната Бундеслига, като очаквано "жълто-черните“ са най-сериозният претендент да нарушат хегемонията на Байерн Мюнхен.

Треньорът Марко Розе не може да разчита на суперзвездата на тима Ерлинг Холанд, който все още е контузен. Другите в лазарета на BVB са Шулц, Загаду, Гереро и Мори. Дауд и Рейна са под въпрос.

Аякс се представя отлично както в местната Ередивизи, така и в Шампионската лига. Ето защо грандът е определян като фаворит и в предстоящия двубой.

Клайбер, Стекеленбург и Онана са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Аякс 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Ерик тен Хаг)
 
Пасвеер
   
Ренш
Тимбер
Мартинес
Блинд
Алварес
Гравенберх
Антъни
Бергхюс
Тадич
Алер
Азар
Ройс
Бранд
Волф
Витцел
Белингам
Мюние
Аканжи
Хумелс
Чан
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Марко Розе)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Аякс 2:2

  Сподели
421