Шалке обърна Валенсия и продължава към ¼-финалите (видео)


Т. Михайлов

Шалке обърна Валенсия и продължава към ¼-финалите (видео)

Германският Шалке 04 победи с 3:1 Валенсия и продължава към ¼-финалите в най-престижния турнир на Стария континент – Шампионската лига. “Кралскосините” обърнаха именития си испански съперник, след като Лос Че поведе с гол на Рикардо Коща в 17-ата минута. Джеферсън Фарфан отбеляза две попадения за немците, а едно добави Марио Гавранович.

Валенсия започна по-добре срещата и в 17-ата минута поведе с 1:0 и 2:1 в общия резултат. Мехмед Топал проби добре отляво, центрира към Коща, който заби топката с глава в мрежата на Нойер. В 37-ата минута Мата изпусна отлична възможност да съкруши домакините и от тук насетне започна обратът.

В 40-ата минута Шалке изравни с гол на перуанецът Джеферсън Фарфан, който не остави шанс на Гуаита след удар от фаул. В 52-ата минута Гуаита сбърка, от което последва удар на Фарфан спасен от вратаря, но добавен от младия швейцарец Гавранович. При удара на дебютанта топката срещна двете греди и попадна във вратата.

Скоро след това Валенсия имаше шанс да изравни, но Нойер спаси вратата си, въпреки че Адурис бе останал сам срещу него. От тук насетне Валенсия се вдигна на щурм и в 72-ата минута Тино Коста изпусна от няколко метра. Последваха две греди на Гавранович при контраатаки. В продължението Фарфан реши окончателно спора и Шалке ще играе за втори път в историята си на ¼-финал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189