Байерн ще вземе трите точки срещу Бенфика


Н. Гавазов

Байерн ще вземе трите точки срещу Бенфика

Бенфика - Байерн Мюнхен

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 20.10.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Бенфика ще бъде домакин на Байерн Мюнхен в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. "Орлите" вече "събориха" един от колосите в квартета и ще се опитат да повторят успеха си, което би им дало огромни шансове за класиране за плейофите. Баварците обаче са в блестяща форма и едва ли споделят намеренията на своите съперници. Ще станем ли свидетели на сензация или логиката ще възтържествува? Това ще разберем утре вечер, когато легендарния "Да Луж" посрещне своите герои.

Бенфика спечели 4 точки и опази суха вратата си в Шампионска лига, което прави отлична статистиката на отбора. Особено като отчетем победата с 3:0 над Барселона тук. Също така "орлите" допуснаха само пет попадения в осем мача от вътрешното първенство, а това показва за стабилност на защитата на лисабонци, които не позволиха на каталунците да нанесат точен удар. Единственото неприятно нещо в досегашното представяне на Бенфика е поражението с 1:0 от Портимоненсе, което се случи преди международната пауза, но въпреки това "орлите" са лидери във вътрешното първенство, с точка пред Порто.

Байерн Мюнхен пристига след погром с 5:1 на гости на своя преследвач в Бундеслигата - Байер Леверкузен. Интригата в дербито изчезна още до почивката, когато баварците вкараха пет гола. Колективът на Юлиан Нагелсман се представя отлично и в Шампионска лига, където победи Барселона с 3:0 на "Камп Ноу" и разгроми Динамо Киев с 5:0 на "Алианц Арена".

Сеферович и Ласаро са контузени от домакините. Гостите са без Улрих, Дейвис и Горецка, които са в лазарета.

- Байерн и Бенфика бяха в една група от Шампионска лига преди три години. Тогава баварците победиха у дома с 5:1, а на гости с 2:0.

- Двата отбора се срещнаха в четвъртфиналите на турнира през сезон 2015/16 и тогава германците продължиха напред.

Фаворит в двубоя е Байерн Мюнхен, който очевидно разполага с по-класен състав и с голмайстор от световна величина в лицето на Роберт Левандовски. Наставникът на домакините Жорже Жезуш е опитен специалист и вероятно ще заложи на по-дефанзивен стил, избягвайки надиграването с баварците. В тази връзка едва ли ще видим много голове и опцията "до 2.5 гола" в мача е добра и разумна. А относно победителя, там не бива да има никакви съмнения.

Прогноза: Бенфика - Байерн Мюнхен 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Зюле
Упамекано
Ернандес
Кимих
Забитцер
Гнабри
Мюлер
Сане
Левандовски
Нунес
Яремчук
Рафа
Грималдо
Марио
Вейгъл
Жилберто
Вертонген
Отаменди
Верисимо
   
Влаходимос
 
Бенфика (Жорже Жезуш)

Обоснована прогноза: Бенфика - Байерн Мюнхен 0:1

  Сподели
248