Бешикташ и Спортинг ще поделят точките


Н. Атанасов

Бешикташ и Спортинг ще поделят точките

Бешикташ – Спортинг Лисабон
Стадион: "Водафон Парк“, Истанбул
Дата: 19.10.2021 г.
Час: 19:45

Турският първенец Бешикташ е единственият представител на югоизточната ни съседка в тазгодишното издание на Шампионската лига. Възпитаниците на клубната легенда Серген Ялчън започнаха с две загуби участието си в турнира, като "орлите“ падн аха фаворитите в групата - Борусия Дортмунд (1:2) и Аякс (0:2).

В момента Бешикташ е на 3-то място в класирането, тъй като е с малко по-добри показатели спрямо предстоящия опонент. "Орлите“ загубиха последните си пет последователни срещи в Шампионската лига, като в тях допускаха поне по два гола.

Контузени за домакините са Пянич, Караман, Топал и Нкуду.

След 19-годишно чакане отборът на Спортинг успя отново да триумфира с титлата в местното първенство, а с това да си гарантира и директна промоция за групите на  Шампионската лига. След изиграването на първите два двубоя от групата за "лисабонските лъвове“ реалистичната цел ще е да завършат на 3-то място в крайното класиране, за да могат да играят в Лига Европа напролет. В първия си мач Спортинг беше размазан от Аякс с 1:5, а след това отстъпи с 0:1 от Борусия Дортмунд.

Поте е под въпрос за гостуването в Истанбул.

Бешикташ и Спортин Лисабон вече са били в една група в турнир на УЕФА, само че в Лига Европа през сезон 2015/16. Тогава двубоят в Турция завършва 1:1, а ответният в Лисабон с успех за "лъвовете“ за крайното 3:1.

Прогноза: Бешикташ – Спортинг Лисабон 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Спортинг Лисабон (Рубен Аморим)
 
Адан
   
Нето
Коатес
Федал
Поро
Нунеш
Палиня
Винагре
Сарабия
Томас
Паулиньо
Батшуай
Ларин
Тейшейра
Гезал
Жозеф
Хътчинсън
Йълмаз
Вида
Уелинтон
Росие
   
Дестаноглу
 
Бешикташ (Серген Ялчън)

Обоснована прогноза: Бешикташ - Спортинг Лисабон 1:1

  Сподели
265