Класически Шахтьор разпиля Рома (видео)


В. Мухарски

Класически Шахтьор разпиля Рома (видео)

В реваншът от осминафиналната среща в Шампионска лига, Шахтьор победи Рома с класическото 3:0 на стадион "Домбас Арена", като по този начин отбора от Донецк се класира напред в турнира. Първият мач завърши също с победа на украинците - 3:2.

Треньорът на Рома Винченцо Монтела остави на пейката звездата на отбора Франческо Тоти. В 19-ата минута рузултатът бе открит, след като Хюбшман се възползва от груба грешка на вратаря Дони, пращайки топката в мрежата на римските "вълци". Италианците все пак получиха шанс да изравнят в 27-ата минута, когато реферът Хауърд Уеб отсъди 11-метров наказателен удар.

След изпълнение на корнер, Марко Бориело бе задържан за фланелката от Михтарян. Потърпевшият обаче нямаше шанс и вратарят Пятов спаси. В самият край на първата част положението за отбора на Рома се влоши още повече, след като за втори жълт и съответно червен картон бе изгонен Филип Мексес.

С човек по-малко, през второто полувреме, пред гостите не се откриха голови положения, а играчите на Шахтьор диктуваха темпото на игра. В 58-ата минута, след центриране от корнер, топката достигна до Вилиан, който бе необеспокояван и с хубав шут прати топката в мрежата на Рома за 2:0. Три минути преди края на срещата, Едуардо се възползва от груба грешка в защитата на гостите, оформяйки крайното 3:0 за украинците.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
156