Алегри: Имаме шансове да победим Тотнъм


Н. Гавазов

Алегри: Имаме шансове да победим Тотнъм

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че въпреки добрия футбол който показва, Тотнъм все още не е сред елита на Европа. Както е известно, лидера на Серия А ще пътуват до „Уайт Харт Лейн", където в сряда ще се опитат да заличат онова 0:1 срещу „шпорите" в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

„Ние не биваше да допускаме грешки срещу Тотнъм, но те се възползваха много добре от своята контраатака и ни победиха с един гол. Въпреки, че играят добър футбол, Тотнъм не е сред най-силните отбори в Европа и ние имаме своите шансове", заяви Алегри за Radio CrC.

„Ние имаме един недостатък за мача в сряда и той е, че не може да използваме трите нови попълнения, които дойдоха през зимата. Осен това Андреа Пирли и Масимо Амброзини са контузени, а имам и ограничен брой играчи в средата на терена", жалва се наставника на Милан.

Запитан за титлата в Серия А, Алегри бе умерен в изказването си и каза, че до края на първенството има десет мача и е рано да се каже какво ще се случи.

„Все още има да изиграем десет мача и трябва да спечелим много точки в тях. Наполи все още е в състояние да се бори за титлата, а и това е първенство, което е много оспорвано и ако се отпуснеш, рискуваш да бъдеш наказан. Вижте и Рома, Лацио, Удинезе и Ювентус, които се борят за първите четири места. Разбира се, когато победиш втория в класирането и Ювентус, това те кара да осъзнаеш, че си на крачка от титлата, но е рано за прогнози", завършва Алегри.

 

  Сподели
118