Вернидуб мобилизирал играчите чрез ирански философ


Н. Гавазов

Вернидуб мобилизирал играчите чрез ирански философ

Старши-треньорът на Шериф Юрий Вернидуб разказа как е мотивирал отбора за мача с Реал Мадрид (2: 1) във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига.

"Имаме интернационален отбор и всеки мач се нуждае от нови думи, които ще докоснат сърцето, така че играчите да излязат сякаш са на последна битка. В нашата ера има интернет, по -лесно е да се четат много книги и да се вземат добри думи от там. Няма да разкрия тайната, но например вземам някои неща от Омар Хаям (ирански философ от 11 век). Винаги можете да излезете с цитат, който да отговаря на ситуацията. И да го предаде на играчите.

Освен това разбирам английски: не мога да говоря, но го знам и трябва да го подобря преди Нова година. Не изучавам езика отделно. Аз съм самоук, нямам време, сутрин - до базата, у дома - само късно вечерта.

Когато Реал изравни резултата през второто полувреме, нещо промени ритъма: дузпа, 1: 1, заредения Бензема. Но бях уверен в момчетата и видях  какво желание имат, когато имат топката. Но след победния гол имаше толкова много радост, че паднах на колене. Неизразими емоции както за мен, така и за всички. Но разбирам отлично, че животът продължава и трябва да работим", заяви Вернидуб.

  Сподели
268