Гуардиола: Невъзможно е да контролираш Меси 90 минути


Н. Гавазов

Гуардиола: Невъзможно е да контролираш Меси 90 минути

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му не може да контролира нападателя на ПСЖ Лионел Меси през целия мач.

Сити бе победен с 2: 0 в Париж предния ден, като допуснаха втория гол, когато имаха предимство в играта и изглеждаха близо до изравняване на резултата.

Надеждата на "гражданите“ за обрат бе погребана от Меси, който вкара първия си гол за ПСЖ, но Гуардиола от самото начало е бил наясно със заплахата, която представлява бившият му възпитаник в Барселона.

"Като цяло се занимавахме с ПСЖ, но знаехме, че е невъзможно да контролираме Лео за 90 минути.

Той не докосваше топката твърде често - разбира се, току що се върна от контузия и трябва да влезе в ритъм - но ние знаехме доста добре, че той не може да бъде спрян, когато може да тича и да се доближи до целта.

Можехме само да се опитаме да сведем до минимум подобни ситуации и сами да създадем шансове, а аз съм доволен от начина, по който играхме.

Хората не могат да отрекат, че имахме добър мач. Излязохме тук и изиграхме нашата игра, но винаги има риск, когато загубите топката. Един пас - особено от изключителен играч като Верати - и Неймар и Меси могат да пробият.

Имахме много добър мач, но трябваше да вкараме голове, но не успяхме. Затова бяхме победени", заяви Гуардиола.

  Сподели
207