Бенфика и Барселона няма да се победят


Н. Гавазов

Бенфика и Барселона няма да се победят

Бенфика - Барселона

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 29.09.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Бенфика ще приеме Барселона в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига, като и двата тима ще търсят първи победи в турнира. Последната среща тук завърши при резултат 2:0 за гостите, но това се случи преди 9 години. Сега нещата са съвсем различни и каталунците в никакъв случай не могат да бъдат определени като фаворити.

Бенфика отстрани Спартак Москва и ПСВ Айндховен в квалификациите, за да се класира за груповата фаза на турнира и започна кампанията си с нулево равенство на гости на Динамо Киев. Трябва да кажем, че "орлите" контролираха срещата, повече владееха топката, но така и не успяха да намерят път към вратата на съперника. След този мач лисабонци постигнаха две победи с по 3:1 във вътрешното първенство, където са лидери, с 4 точки пред своите преследвачи.

Барселона преживява трудни времена и това се видя при домакинството на Байерн Мюнхен на старта на кампанията. Баварците бяха с една глава над съперника си, а каталунците даже не отправиха удар към вратата на съперника си през първото полувреме. Крайното 3:0 за германския тим е най-малкото, което можеше да се случи на "блаугранас". Безпомощността на колектива на Роналд Куман продължи и в мачовете срещу Гранада и Кадис, което засили натиска върху нидерландския специалист. Едва през уикенда Барселона постигна първата си победа през септември, надигравайки Леванте с 3:0, но вън от резултата трябва да кажем, че каталунците не бяха убедителни, а валенсианци имаха своите шансове и само по-лошата им класа остави непокътната вратата на Тер Щеген.

Домакините са без Сеферович и Свилар, които са контузени. В лазарета на гостите са Педри, Брайтвайт, Агуеро, Дембеле и Алба.

- Барса е без загуба в последните шест мача с Бенфика - 3 победи и 3 равенства.

- "Орлите" са с 2 победи и 5 равенства при 11 домакинства на испански отбори.

- Барселона е с 5 победи и 4 загуби при 12 гостувания на португалски отбори.

За никого не е тайна, че класата на каталунците се понижи през последните месеци, а изобилието от контузии не помага за подобряване на ситуацията. Очакванията са за малко по-активна игра от страна на "орлите", но общо взето това ще е равностоен мач, с положения и пред двете врати. Трудно можем да си представим, че "блаугранас" ще победи португалския си съперник, но и същото важи за лисабонци.

Прогноза: Бенфика - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Мингеса
Араухо
Пике
Дест
Де Йонг
Бускетс
Гави
Коутиньо
Депай
Де Йонг
Нунес
Яремчук
Рафа
Грималдо
Марио
Вейгъл
Жилберто
Вертонген
Отаменди
Верисимо
   
Влаходимос
 
Бенфика (Жорже Жезуш)

Обоснована прогноза: Бенфика - Барселона 1:1

  Сподели
301