Ливърпул се развихри в Порто (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул се развихри в Порто (видео)

Ливърпул записа категорична победа с 5:1 при визитата си на Порто "До Драгао" в двубой от втория кръг на битката в група "В" на Шампионската лига. 

В 18-ата Къртис Джоунс проби в наказателното поле отляво, справи се лесно с Корона и стреля. Коща изби, но Салах бе на точното място, за да направи добавка.

В последната минута от редовното време на първата част Ливърпул реализира втория си гол в срещата. Фабиньо даде дълъг пас вдясно за Джеймс Милнър. Опитният футболист достави страхотно центриране, като топката отиде вляво за Мане, който отблизо нямаше как да не вкара в опразнената врата - 2:0 за Ливърпул.

След час игра Къртис Джоунс пусна много добре надясно към Салах, а защитниците на домакините отново не бяха близо до нападателя, който отбеляза втория си гол тази вечер. 

15 минути преди края Мехди Тареми изпревари Джо Гомес и засече с глава центриране на Виейра, пращайки топката във вратата на англичаните.

До края обаче два гола вкара резервата Боби Фирмино. В 77-ата минута Къртис Джоунс отправи едно дълго подаване към Фирмино. Коща бе излязъл извън наказателното си поле и бразилецът прати топката във вратата, макар тя да бе избита от защитник. В крайна сметка реферът получи сигнал, че топката е минала голлинията. И при втория си гол Роберто Фирмино не успя да се зарадва веднага. Удар на Къртис Джоунс рикошира в тялото на Кардосо, след което Фирмино вкара и веднага бе вдигната засада. Стигна се до намесата на ВАР, като в крайна сметка и този гол на бразилеца бе зачетен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
404