Реал Мадрид ще прекърши Шериф


Н. Гавазов

Реал Мадрид ще прекърши Шериф

Реал Мадрид - Шериф

Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид

Дата: 28.09.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Реал Мадрид ще приеме Шериф в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двата отбора стартираха с победи и още един успех тук значително ще облекчи задачата на победителя в борбата за класиране за плейофите. Ще могат ли молдовците да поднесат още една изненада или домакините ще постигнат това, което се очаква от тях? Това ще видим утре вечер на "Сантяго Бернабеу".

Реал Мадрид е големият фаворит в квартета и испанците започнаха с победа кампанията, постигайки 1:0 на терена на прекия си конкурент Интер. Трите точки наистина са най-важното нещо, но ако трябва да бъдем справедливи, хората на Карло Анчелоти не ги заслужаваха, защото "нерадзурите" превъзхождаха през по-голяма част от времето и имаха по-добри шансове за гол. След този мач "бланкосите" победиха и Валенсия като гост, а след това разгромиха Майорка с 6:1 у дома. Столичани обаче се препънаха срещу Виляреал през уикенда. "Жълтата подводница" успя да издържи на натиска, а освен това Винисиус и Бензема пропиляха няколко добри шанса да разпечатат вратата на Рули.

Шериф вече се превръща в хит на турнира. Молдовците са абсолютни дебютанти, но още в първия мач се видя защо са отстранили Цървена звезда и Динамо Загреб по пътя си дотук. Хората н Юри Вернидуб не се стреснаха от Шахтьор Донецк и представиха много грамотен футбол в защита и страхотна дисциплина, което им помогна да постигнат сензационна победа с 2:0. Шериф не блести с гръмки имена, но именно отборният дух и тактическата организация са основната причина за успеха над украинците.

Карвахал, Себайос, Бейл и Марсело са контузени от домакините. Гостите са без Бижак, който е в лазарета.

Фаворитът тук е ясен, но въпросът е дали гостите ще се стреснат от името на своя съперник. Самият факт, че гостите от Молдова ще стъпят на "Сантяго Бернабеу" е успех за тях, така че те няма какво да губят след това. Имаме всички основания да смятаме, че играчите на Шериф ще използват два отбранителни вала когато топката е в съперника и ще разчитат на контраатаки. От видяното в първия мач можем да кажем, че задачата на Реал никак няма да е лесна, но и ще е светотатство да допуснем, че "бланкосите" няма да победят абсолютния дебютант.

Прогноза: Реал Мадрид – Шериф: 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шериф (Юрий Вернидуб)
 
Атанасиадис
   
Костанца
Хуртадо
Дуланто
Кристиано
Коловос
Адо
Тил
Траоре
Якшибоев
Велес
Винисиус
Бензема
Азар
Модрич
Каземиро
Асенсио
Начо
Алаба
Милитао
Валверде
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Шериф 2:0

  Сподели
303