Аякс ще се разправи с Бешикташ


Н. Атанасов

Аякс ще се разправи с Бешикташ

Аякс – Бешикташ
Стадион: "Йохан Кройф Арена“, Амстердам
Дата: 28.09.2021 г.
Час: 19:45

Аякс е най-титулуваният отбор в група "С“. Нидерландският гранд е четирикратен шампион на Европа, а през последния сезон в местния шампионат спечели рекордна 35-та титла, както и Купата на страната. Поради това възпитаниците на Ерик тен Хаг са задължение да защитят реномето на гранда от Ниската земя.

В първия мач от груповата фаза Аякс оправда реномето си на европейски гранд и се разправи с 5:1 на гости на португалския първенец Спортинг Лисабон, като Себастиан Алер вкара 4 от головете за отбора си.

Така Аякс е на 1-во място във временното класиране.

Отсъстващи за домакините са Стекеленбург, Клайбер, Лабяд, Клаасен и Онана.

Турският първенец Бешикташ е единственият представител на югоизточната ни съседка в тазгодишното издание на Шампионската лига. Възпитаниците на клубната легенда Серген Ялчън започнаха със загуба участието си в турнира, след като в първия мач отстъпиха с 1:2 у дома от фаворита в групата Борусия Дортмунд.

За тежката визита в Нидерландия аут са редица важни играчи в лицето на Тейшейра, Вида, Мерас, Хасич, Топал, Батшуай, Нкуду и Юлсал. Пянич пък до последно ще е под въпрос.

Бешикташ е в серия от четири последователни поражения в Шампионската лига, като "орлите“ инкасираха поне две попадения във вратата си.

Прогноза: Аякс – Бешикташ 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бепикташ (Серген Ялчън)
 
Дестаноглу
   
Росие
Уелинтон
Монтеро
Йълмаз
Хътчинсън
Жозеф
Гезал
Йозякуп
Ларин
Караман
Алер
Тадич
Бергхюс
Антъни
Гравенберх
Алварес
Блинд
Мартинес
Тимбър
Мазраоуи
   
Пасвеер
 
Аякс (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Аякс - Бепикташ 4:1

  Сподели
423