Белингам и Але влязоха в историята на ШЛ


Н. Гавазов

Белингам и Але влязоха в историята на ШЛ

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам постави рекорд в Шампионска лига. Той стана най-младият футболист с гол в груповата фаза на турнира. Англичанинът се разписа срещу Бешикташ на 18 години и 78 дни. По този начин халфът подобри постижението на Килиан Мбапе, който бе на 18 години и 85 дни, когато вкара първия си гол за Монако в ШЛ през 2017-а.

В историята попадна и нападателят на Аякс Себастиан Але, който направи покер във вратата на Спортинг Лисабон. Французинът се превърна в първия футболист, който вкарва 4 попадения в един мач при дебюта си в Шампионска лига. Досега това бе правил само Марко ван Бастен при победата на Милан с 4:0 над Гьотеборг през 1992 година.

“Още не мога да повярвам, всичко е като сън. Не мога да искам повече. Щастлив съм и ще се постарая да се насладя на мига. Да играеш в такива мачове е сбъдната мечта. Бях съсредоточен върху представянето си. Благодаря на моите съотборници, защото всички играха великолепно. Момчетата бяха невероятни не само от гледна точка на физиката, но и тактически. Не дадохме на съперника да си поеме въздух, при това на чужд терен", заяви Але сред срещата.

  Сподели
185