Пиоли: Напускам "Анфийлд", знаейки, че този отбор може да расте


Н. Гавазов

Пиоли: Напускам

Старши-треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира загубата с 3:2 от Ливърпул в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

“Ливърпул заслужава похвала за интензивността и качеството, което показа в първите 25 минути. Ние успяхме да обърнем резултата и можем само да съжаляваме за двата гола, които получихме през второто полувреме. Без да изключвам класата на съперника, в тези ситуации допуснахме грешки, които можехме да избегнем.

Получихме ценен урок, който ще ни е от полза занапред. Бяхме подготвени, че Ливърпул ще започне силно, но действахме прекалено статично и не успявахме да преодолеем натиска им. Когато не притежаваш топката, опасностите винаги ще дойдат.

Напускам "Анфийлд", знаейки, че този отбор може да расте още повече и все още се нуждаем от допълнителна стъпка по отношение на някои подробности, защото това е важното в Шампионска лига. Загубихме, защото в стандартни ситуации отборът пращаше топката до края на наказателното поле, а това не трябваше да правим", заяви Пиоли.

  Сподели
130