Байерн с впечатляваща победа като гост на Интер


В. Мухарски

Байерн с впечатляваща победа като гост на Интер

Европейският клубен шампион Интер загуби като домакин от Байерн Мюнхен с 0:1 в първия 1/8 финал от Шампионската лига между двата тима, игран на „Джузепе Меаца”. В последната минута на срещата гол вкара Марио Гомес, след като се възползва от грешка на вратаря Жулио Сезар.

Двубоят предложи много интересни ситуации. Още в първите минути на първата част домакините можеха да поведат в резултата, но Андреа Ранокиа не успя да засече центриране от фаул на Снайдер. Рибери бе близо до попадение, в началните минути на срещата, но удара му с глава попадна в напречната греда. В 20-ата минута Естебан Камбиасо стреля към вратата на немския отбор, но вратарят Крафт изби топката в аут. Последваха пропуски и на Марио Гомес и Ето’о, но до голове не се стигна.

През второто полувреме Ариен Робен опита удар по диагонала на наказателното поле на домакините, но нацели гредата. Пропуск за Интер направи Камбиасо, който опита добавка, след като Крафт бе избил шут на Ето'о, но до гол не се стигна. Няколко минути по-късно нов пропуск направи Робен. До последната минута и двата отбора направиха множество пропуски, когато настъпи часът на Гомес, който откри резултата в последната минута на срещата.

  Сподели
154