Олимпиакос ще спечели първия си мач срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Олимпиакос ще спечели първия си мач срещу Лудогорец

Олимпиакос - Лудогорец
Стадион: "Йоргос Караискаки", Пирея
Дата: 03.08.2021г.
Час: 22:00ч.
Съдия: Боби Мадън (Шотландия)


Лудогорец гостува на Олимпиакос в Пирея в първата среща между двата тима от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Разградчани вече се справиха два от съперниците си в опита да влезе в групите на най-комерсиалния турнир в Европа. Сега обаче пред тима предстои доста по-сериозно предизвикателство. Този път Лудогорец няма да влезе в ролята на фаворит - така, както беше в предишните си двубои. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

До този момент Лудогорец се представи стабилно в турнира. Българските шампиони първо отстраниха Шахтьор (Солигорск) след две победи с по 1:0, а след това се справиха и със словенския Мура след равенство 0:0 в първия мач и победа с 3:1 в реванша в Разград. Сега обаче изпитанието изглежда доста по-трудно.

Любопитно е да се отбележи, че българският ЦСКА игра с Олимпиакос преди около месец и половина. "Армейците" инкасираха поражение с 1:2 в мача срещу гърците. Броени дни по-късно ЦСКА се изправи срещу Лудогорец в мач за Суперкупата на страната, като разградчани се наложиха над "червените" с впечатляващото 4:0. За Олимпиакос последваха две официални срещи, очаквано спечелени срещу Нефтчи Баку във втория предварителен кръг на ШЛ.

Предимство за Лудогорец е, че отборът вече играе в родния шампионат и има повече официални мачове от своя съперник. Разградчани при това се представят добре на домашна сцена, където трупат победи. Преди няколко дни тимът записа лесна победа с 3:0 над доскорошния новак в елита - ЦСКА 1948. При това - Лудогорец игра с голяма част от резервите си в този двубой. Така Валдас Дамбраускас даде малко почивка на титулярите си. Разбира се, той може да си го позволи, тъй като разполага с повече от дълга резервна скамейка. В последните си мачове, треньорът не един и два пъти обяви, че има доста равностойни играчи и най-трудно му е да си избере стартовите 11.

Единствената изненада продължава да бъде липсата на румънския нападател Клаудиу Кешерю. Голаджията не е в състава в последно време, като причината за това се крие от всички в Лудогорец. Кешерю е в добра форма и дори играе за дубъла на разградчани, където наскоро се разписа срещу Етър, но очевидно той има някакъв проблем с ръководството.

Иначе в състава на Лудогорец не се очакват някакви рокади от последните мачове на тима в евротурнирите. Валдас Дамбраускас няма проблеми с наказани или контузени футболисти и ще заложи на най-доброто, с което разполага.

"Очаквам да се представим добре там. Най-важното е да не гледаме името Олимпиакос. Ако се вгледаме в емблемата, то тогава ще страдаме", заяви Дамбраускас.

Колегата му - треньорът на Олимпиакос Педро Мартинс също бе лаконичен преди двубоя. "Схемата ни на игра" зависи от противника и може да се променя според обстоятелствата. Утрешният мач ще е съвсем различен от мачовете срещу Нефтчи Баку. Жегата със сигурност ще повлияят на утрешния мач и на двата тима. Неизбежно е. Ние сме концентрирани изцяло върху мачовете с Лудогорец", каза той.

Единственият, който е аут за двубоя с Лудогорец е Букалакис. Всички останали играчи са налични и треньорът ще може да избере най-доброто за мача.

 

ПРОГНОЗА: ОЛИМПИАКОС - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
436