Лудогорец елиминира Мура и продължава напред в ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец елиминира Мура и продължава напред в ШЛ (видео)

Лудогорец се наложи над гостуващия Мура с 3:1 в мач реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият двубой в Словения завърши наравно 0:0 и така разградчани продължават в следващата фаза. Победата освен това гарантира класиране в груповата фаза поне на турнира Лигата на конференциите. При провал в следващия мач - разградчани отиват в плейофа на Лига Европа. Ако и там отпаднат, то те поне ще се класират директно за групите на Лигата на конференциите.

Днес двубоят започна отлично за Лудогорец. В 4-ата минута Пиерос Сотириу даде аванс на тима си. Джордан Икоко подаде по земя, получи се рикошет в крак на защитник, а Каули пропусна за връхлитащия Сотириу, който откри резултата. До края на първата част до нов гол не се стигна, макар Лудогорец да имаше още положения.

Гостите изравниха като от нищото в 64-ата минута. Атака отдясно бе проспана от бранителите на разградчани и топката бе подадена по земя към наказателното поле, където Томи Хорват я засече в мрежата за 1:1. Мура не успя да вкара мача в продулжения, тъй като в 82-ата минута едно неразбирателство в тяхната защита - позволи на Каули да чукне топката към Ману в наказателното поле. Нидерландецът нямаше как да сбърка и даде преднина на Лудогорец - 2:1.

В самия край пък Каули вкара нов гол и сложи точка на спора.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
329