Дешан: В ДНК-то на Юнайтед е заложена победата


Н. Гавазов

Дешан: В ДНК-то на Юнайтед е заложена победата

В навечерието на първата осминафинална среща от Шампионската лика, старши треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан не спести своите комплименти по отношение на своя съперник. Според специалиста, фаворит в мача е Манчестър Юнайтед, когото всички виждат, като следващ участник на четвъртфиналите в турнира. Наставникът на французите обаче обеща, че неговият отбор няма да се предаде и ще се опита да постигне добър резултат в сряда вечер, така че гостуването на „Олд Трафорд" да не бъде толкова тежко.

„Манчестър Юнайтед е клуб с богата футболна история. Те са спечелили много трофеи, а Сър Фъргюсън е една легенда. Юнайтед притежава традиции на победител, а настройката на играчите е винаги една и съща, независимо от съперника. По такъв начин за нас ще бъде много трудно да ги победим. Много е сложно, защото всички виждат „червените дяволи" като следващ участник в четвъртфиналите на Шампионската лига. Но и пред двата отбора има два мача, а да елиминираш подобен съперник може да ни донесе само слава. Ние знаем, че визитата на „Олд Трафорд" ще бъде тежко изпитание за нас. Изобщо, срещу Юнайтед да играеш като гост е тежко и поради това ние ще се постараем да постигнем добър резултат в Марсилия, а след това ще мислим за следващия мач", заяви Дешан.

„Победните традиции са заложени в тяхното ДНК. Нани, Рууни и Бербатов са фантастични играчи и могат да решат всеки един мач. Юнайтед много побеждава и малко пропуска. В тяхната игра има малко непредскаазуемост, което е характерно за топ-отборите. Ние ще се стараем да не допуснем гол и разбира се, ще се опитаме да вкараме. Длъжни сме да играем грамотно. Нулевият резултат ще бъде за нас не лош резултат, така че всичко зависи от защитата. Аз съм убеден, че „Велодром" ще бъде зад нас и ще ни подкрепя през цялото време", допълва наставника на Олимпик Марсилия.

 

  Сподели
201