Моуриньо: Равенството е справедлив резултат


Н. Гавазов

Моуриньо: Равенството е справедлив резултат

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана доволен от равенството в първата осминафинална среща от Шампионската лига с Олимпик Лион, но допълни също така, че на неговия отбор предстои още много работа, за да се класира за четвъртфиналите на турнира. Според португалският специалист, мачът остава отворен и все още нищо не е ясно.

„Ние сме доволни от резултата, но можеше да бъде и по-добре. Първото полувреме си беше направо провалено, както понякога се случва в подобни срещи, но след полувремето ние контролирахме мача. Аз знаех, че ще ни бъде трудно с голяма преса от тяхна страна. Когато обаче играта стана открита, хвърлих в боя Бензема. Много се радвам, че му се удаде да вкара при завръщането у дома. Това е чудесно за него, а и за целия отбор", заяви на снощната пресконференция Моуриньо.

„Смятам, че равенството е един справедлив резултат. Лион почти не ни остави празно пространство и постоянно ни оказваше натиск. Ние от своя страна не действахме достатъчно добре. Впрочем, през второто полувреме ги надиграхме, защото пред нас се появиха повече пространства за маневриране. Когато поведохме си помислих, че ще вкараме и втори гол, което на практика ни пращаше на четвъртфинал. Но всичко завърши с 1:1 и все още нищо не е ясно. Имаме голямо преимущество, но нека призная, че Лион е един достоен съперник. Ще чакаме следващата среща, която е на наш терен. Тогава ще използваме преимуществото на терена, както го направи Олимпик. Надявам се, че на „Бернабеу" ще се получи една паметна вечер и ние ще продължим напред", добави португалския специалист.

 

  Сподели
163